Archief oktober 2017

oktober - november - december

Verslag Haagse Hopjes Herfstvakantie activiteit

Op woensdag 18 oktober op Wijkpark Transvaal

Als je aan 'midden' oktober denkt, denk je meestal niet gelijk aan buitenspelen. Bij de Haagse Hopjes denken wij daar wel aan. Wij houden elk jaar in de herfstvakantie een grote Herfstactiviteit op het Wijkpark Transvaal. Zo hebben we ook dit jaar weer een succesvolle herfstactiviteit georganiseert. Met, geloof het of niet, enkele instructeurs in korte broek. De bezoekers liepen veelal in t-shirts en er zijn zelfs zonnebrillen geconstateerd. Maar niet alleen de instructeurs hebben genoten van deze dag. De kinderen al helemaal. De 800 kinderen die een bandje hadden, hebben zich op talloze activiteiten kunnen vermaken.

Transvaal nieuws

Herfstfeest Natuur en Milieueducatie

Kom je ook! Zaterdag 28 oktober 13.00-16.00 uur
Natuur en Milieueducatie bij Stadsboerderij Zuiderpark, Anna Polakweg 7
De entree en de activiteiten zijn gratis.

Uniek cultureel festival MuteSounds

Zaterdag 28 oktober vormt de Pier in Scheveningen het decor van een gratis festival met een bijzondere insteek. MuteSounds is namelijk het enige culturele festival in Nederland dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden. Het festival draait bovendien om activiteiten die dove en horende bezoekers met elkaar in contact brengen.

Voor horende bezoekers is het MuteSounds festival een bijzondere ervaring en een prikkeling voor alle zintuigen. Muziekoptredens worden ondersteund door signdancers, workshops worden begeleid door gebarentolken, het rondlopend entertainment legt de focus op interactie zonder te spreken en bij iedere bar kan je een biertje bestellen in gebarentaal.

Lees verder: www.mutesounds.nl

Stichting Christiaanhof Ouderenzorg: Bingo

Beste Bingofanaten,
Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op
vrijdag 3 november 2017, van 14.00 tot 17.00 uur,, van harte welkom in onze ontmoetingsruimte.

Lees verder: www.christiaanhof.com

Betaald parkeren van 09.00-24.00 uur
per 1 november 2017

Informatieavond over wijziging tijden betaald parkeren westen Schilderswijk en bij Haagse Markt

Dinsdag 24 oktober, van 17:00 tot 20:00 uur,
in de Julianakerk, Schalk Burgerstraat 217.


Op woensdag 1 november 2017 wijzigen de tijden betaald parkeren in het westelijk deel van de Schilderswijk en een gedeelte van het Transvaalkwartier.

Met deze brief wil ik u informeren over de wijzigingen van de betaald parkeerregeling in uw buurt en ik nodig u graag uit voor een informatiebijeenkomst op 24 oktober 2017.

In de bijgevoegde folder kunt u zien waar uw vergunning vanaf 1 november 2017 geldig is en op welke dagen en tijden betaald parkeren van kracht is.

Rabarber speelt in de herfstvakantie:
Boom en de Jongen een familievoorstelling

Een vriendschap tussen een jongen en een boom.
Kan dat? Ja, dat kan!
In deze beeldende voorstelling zien we hoe een jongen een leven lang zijn vriend, Boom, bezoekt. Jaar in jaar uit. Boom is een goede vriend. Hij geeft de jongen alles wat hij heeft. Zijn takken, zijn bladeren, zijn appels. Tot er bijna niets meer van hem over is…
 
Boom en de jongens is speciaal gemaakt voor het internationale jeugdkunstfestival De Betovering in de herfstvakantie en is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Rabarber.

Lees verder

Stichting Christiaanhof Ouderenzorg

Wijkagent Tanneke Wijnsema stelt zich voor
Graag nodigen wij u op 20 oktober 2017 uit voor het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst welke gegeven zal worden door onze nieuwe wijkagent:
Tanneke Wijnsema.
Dit is gelijktijdig een mooie gelegenheid voor bewoners die nog geen kennis met haar gemaakt hebben.
Tanneke zal eveneens al uw vragen beantwoorden m.b.t.:
“Veiligheid in uw buurt“
Wat kunt u zelf doen aan onze veiligheid en aan die van anderen !!!!

Lees verder: www.christiaanhof.com