• header-add
logo

Hoge Vrijheid
aan de Petroleumhaven

Hoge Vrijheid
Bron: Hoge Vrijheid | 26okt19

Reserveren plek in woontoren Hoge Vrijheid nu mogelijk

Op de mooiste plek aan de Petroleumhaven in Den Haag komt Hoge Vrijheid, een spectaculaire woontoren. Hoe die eruit komt te zien? Dat bepalen de kopers zelf.
Vanaf a.s. zaterdag 2 november kun je een plek reserveren en mee-ontwerpen aan je eigen woning, indeling en gevel. Reserveren kan tot en met 17 november.


Het is een bijzonder proces, vindt ook Bas Janssen, die namens Vink Bouw en Open Development het project trekt. Zij wonnen eerder de prijsvraag van de wedstrijd ‘Bouwen Op Elkaar’ van de gemeente Den Haag. Janssen: “Iedereen moet nog een beetje wennen aan de grote vrijheid die je hier als koper hebt. Afgelopen jaar meldden zich honderden mensen aan als geïnteresseerden. In plaats van dat zij alleen maar vragen aan ons stelden, kregen zij juist vragen van ons: hoeveel slaapkamers heb je nodig, wil je meer buitenruimte, heb je de berging het liefst bij de woning of onderin bij de fietsenstalling?” Bas en zijn team gebruikten alle wensen om de basiskeuzes te kunnen bepalen. “Zo hebben we op veel plekken een tweede of extra groot balkon mogelijk gemaakt.”

Hoge Vrijheid

Samen met de architect
Wie tussen 2 en 17 november een reservering verkrijgt, doet mee aan het verdere ontwerpproces van de toren. Janssen: “Je kiest hoe hoog je zou willen wonen en je kiest je uitzicht: over de haven richting skyline van de binnenstad of juist zeezicht. Ook kies je een plattegrond, die je binnenkort samen met de architect nog kunt wijzigen.” Ook het gevelmateriaal en de kleur zijn nog te kiezen en dat verklaart waarom er nu nog geen definitief plaatje van de buitenkant ligt.

Gezamenlijk dakterras
Bas Janssen benadrukt: “Het wordt voor de koper ook een leuk proces. We hebben een heel team van professionals die de koper aan de hand neemt.” Komende winter en voorjaar zijn de ontwerpsessies. Tot slot bepalen de kopers met elkaar ook de collectieve ruimtes, zoals een gezamenlijk dakterras.
Rond de zomer start de bouw. De koopprijzen beginnen bij € 215.000,- en er zijn twee-, drie- en vierkamerappartementen. Extra bijzondere woningtypen zitten aan de kade en bovenin de toren, de Kroonwoningen op 70 meter hoogte. En over eigentijds gesproken: natuurlijk wordt de toren energieneutraal. Hoge Vrijheid staat zaterdag 2 november op de Woonbeurs.
Die dag start ook de Reserveringstermijn, zowel op de beurs als online via www.hogevrijheid.nl.