• header-add
logo

Exposities, uitvoeringen en voorstellingen

Do Ho Suh
Bron: Museum Voorlinden | 1mei19

Preview documentaire Do Ho Suh

Op 15 en 16 juni vinden previews plaats van de gloednieuwe documentaire over kunstenaar Do Ho Suh van regisseur Marjoleine Boonstra in museum Voorlinden. Deze Zuid-Koreaanse kunstenaar is geïnteresseerd in hoe wij ons als mens verhouden tot de ruimtes waarin we leven. In zijn werk daagt hij mensen uit hun eigen gevoel van thuis anders te ervaren. De film laat de inspirerende wereld van Suh’s ouders zien. Daarnaast toont de kunstenaar hoe hij, begeesterd als een monnik, zijn huizen herschept en de kwetsbaarheid van de relatie die we hebben met ons verleden voelbaar maakt.
www.voorlinden.nl >>

Open Ateliers Duinoord
Bron: Open Ateliers Duinoord | 5apr19

39 kunstenaars op 25 locaties openen hun deur

De afgelopen jaren ontving Open Ateliers Duinoord e.o. honderden bezoekers en ook dit jaar hopen we weer op grote belangstelling.
Open Ateliers Duinoord e.o. streeft naar nog meer bekendheid voor de kunstenaars binnen de wijken Duinoord, Zeehelden-  en Regentessekwartier. 39 kunstenaars op 25 locaties openen hun deur en verschaffen u een inkijkje in hun dagelijkse praktijk.
Tekenaars, etsers, schilders, beeldhouwers, fotografen, sieradenmakers, keramisten, textiel- en glaskunstenaars zien uit naar uw komst en geven u graag uitleg over het getoonde werk.  

Lees verder >>

Do Ho Suh
Bron: Museum Voorlinden | 1mei19

Do Ho Suh

Van 18 mei 2019 tot en met 29 september 2019 is de eerste Nederlandse soloshow van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh (1962) te zien in museum Voorlinden. Zijn betoverende architecturale installaties prikkelen onze persoonlijke herinneringen en belevingswereld. Suh is geïnteresseerd in hoe wij ons als mens verhouden tot de ruimtes waarin we leven en wat het betekent om ‘thuis’ te zijn.
www.voorlinden.nl >>

Bron: Museum Voorlinden | 2mrt19

Yayoi Kusama

Op zaterdag 22 maart 2019 wordt één van de belangrijkste en meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars Yayoi Kusama 90 jaar! Wereldwijd zijn haar fenomenale werken te zien in uitverkochte blockbuster shows waarvoor het publiek aansluit in de rij. Voorlinden viert Kusama’s verjaardag door enkele iconische sleutelwerken uit eigen collectie in de tuinzaal van het museum te tonen. Van haar spiegelende Infinity Room tot haar wereldberoemde gestippelde pompoen en monumentale Infinity Nets: ze zijn allemaal te zien bij Voorlinden.
www.voorlinden.nl >>

Bron: Museum Voorlinden | 2feb19

Less is More

Hoe kan het dat wij in het Westen – in een tijd waarin wij de beste levensstandaard ooit beleven – alsmaar naar meer verlangen? De wereld komt 24 uur per dag via onze smartphone binnen. Een overvloed aan prikkels is het gevolg. We staan altijd aan. We weten ons er niet goed raad mee. De bevrediging is immers maar van korte duur en de leegte blijft.
www.voorlinden.nl >>

Solo Expositie Rogier van ’t Slot
Bron: Project 2000 / Gallery | 1jan19

Solo Expositie Rogier van ’t Slot

Vanaf zondag 13 januari 2019 is de solotentoonstelling UPROOT van fotograaf Rogier van 't Slot
bij Project 2.0 / Gallery te zien. Het belooft een prachtige Nieuwjaarsexpositie te worden!

De werken van Rogier van ’t Slot ontstaan vanuit een belangstelling voor de maatschappelijke spanning tussen orde en wanorde, geoorloofd en ongeoorloofd en binnen en buiten de lijnen.

Lees verder: www.project20.nl>>

Bron: Museum Voorlinden | 15jan19

Dave Meijer

Museum Voorlinden presenteert vanaf 24 maart het sleutelwerk ‘Nulpunt’ (2002) van kunstenaar Dave Meijer in de schatkamer. 449 beschilderde, kleurrijke paneeltjes bekleden de wanden van de geheime tentoonstellingsruimte van het museum.
Het werk van Meijer bestaat uit een spel van kleuren, lijnen en vormen, geïnspireerd op wat de kunstenaar dagelijks om zich heen ziet in zijn thuisprovincie Zeeland.
Voor het eerst zal de schatkamer toegankelijk zijn voor bezoekers die een rondleiding hebben geboekt en in combinatie met de stap-in-tour.
In de herfstvakantie van maandag 22 oktober tot en met zondag 27 oktober is de schatkamer dagelijks te bezoeken tussen 12 en 16 uur voor al onze bezoekers.
www.voorlinden.nl >>

Foto: Johan Nieuwenhuize

The Bubble

Een algoritmisch kunstwerk met 700+ foto's in samenwerking met cognitie- en datawetenschapper Robin van Emden en 80 studenten van De Haagse Hogeschool Permanent te zien tijdens openingstijden van het gebouw Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
www.johannieuwenhuize.nl >>