• header-add

Haags Orgel Kontakt (HOK)

Komende activiteiten

Haags Orgel Kontakt (HOK)
Bron: haagsorgelkontakt.nl | 1sep20

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2020

Beste lezer,
Na de maand augustus te hebben overgeslagen, waarin feitelijk niets te melden was, toch weer een nieuwsbrief van het Haags Orgel Kontakt. Er zijn geen grote ontwikkelingen, maar langzaam aan worden er wel weer wat concerten gegeven ook zijn er ontwikkelingen op ander ‘orgelgebied’.

Concerten HOK-locaties
Na een tijd van stilte wordt er in de Kloosterkerk weer voorzichtig begonnen met Lunchpauzeconcerten. (2 en 16 sept. 7 en 21 okt. 4 en 18 nov. en 2 en 16 dec.)

Ook in de Lutherse Kerk vangen de orgelconcerten weer aan, na een pauze van enkele maanden i.v.m. de restauratie van de kerkvloer, met orgelconcert op 12 september door titularis Sander van de Houten en Evan Bogerd organist van de Westerkerk te Amsterdam.

Ook in de St. Jacobuskerk zal op zaterdag 19 september weer een orgelconcert gegeven worden. Dan komt Mark Heerink, organist van de Koepelkerk te Hoorn het Adema/Maarschalkerweerd-orgel bespelen.

Het orgelconcert op 26 september in de Elandstraatkerk met Bert en Anna den Hertog, oorspronkelijk gepland in het kader van het Vierne-festival, gaat wel door maar met een ander programma.

LET OP: Voor een aantal concerten geldt dat aanmelden gewenst, dan wel noodzakelijk is. Zie de HOK website

De Lunchpauzeconcerten in de Gotische zaal zullen dit jaar nog niet mogelijk zijn i.v.m. het gebruik van de Gotische zaal voor vergaderdoeleinden door de Raad van State.

De activiteiten in het kader van Nationale Open Monumentendag (ook Nat. Orgeldag) zullen in beperkte mate wel doorgang vinden maar onder bijzondere condities. De gebruikelijke ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag’ in de Grote Kerk gaat niet door. Op dit moment is er geen alternatief.

Houdt voor actuele activiteiten de website in de gaten. Wijzigingen kunnen zich altijd voor doen.

Nieuws: www.haagsorgelkontakt.nl/nieuwsarchief >>
Concertagenda: www.haagsorgelkontakt.nl/concertagenda >>