• header-add
logo

Informatie activiteiten

2018

Lutherse Kerk
Bron: Lutherse Kerk | 3nov19

Gregoriaans voor het eind van het kerkelijk jaar

Naast de eredienst op de zondagmorgen en het Citykwartier op de woensdag, biedt de lutherse gemeente Den Haag nog een moment om even stil te staan in de hectiek van de dag.
Op woensdag 13 november (19.30 uur) neemt het Schola Cantorum Gregoriana onder leiding van Hans Jansen u mee naar het eind van het kerkelijk jaar middels gregoriaanse gezangen.
De lutherse, liturgische en kerkmuzikale traditie is leidend in lezingen, liederen, orgelmuziek en Gregoriaanse gezangen.
Sander van den Houten bespeelt het orgel, liturg is Anton van der Werken.

Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 9, Den Haag

www.luthersdenhaag.nl

Lutherse Kerk

Citykwartier

Enkele jaren geleden heeft een aantal binnenstadskerken een enquĂȘte gehouden onder het winkelend publiek in de Haagse binnenstad. Uit de antwoorden bleek dat er behoefte was aan een stille plek temidden van alle drukte. De Evangelisch-Lutherse gemeente heeft dit ter harte genomen en het Citykwartier in het leven geroepen.

Het Citykwartier is de openstelling van ons kerkgebouw voor een periode van anderhalf uur, elke woensdag. De woorden city en kwartier verwijzen naar de Haagse binnenstad, waarin de kerk zich bevindt en de lengte van het liturgisch gedeelte tijdens de openstelling.

Op de woensdag gaan vanaf 12.00 uur de deuren van de kerk aan de Lutherse Burgwal open. Binnen zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig, onder wie een van de predikanten.
Lees verder: www.luthersdenhaag.nl >>